Annons
Nyheter

Spridda skurar i veckan

Ömsom sol, ömsom regn - det blir verkligen spridda skurar under veckan och den kommande helgen. Säkrast solchans blir det på torsdag under dagtid, lördag kväll och på söndag.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2009
Foto: Arkiv TA
Foto: Arkiv TAFoto: 

Tisdagen bjuder än så länge på sol och blå himmel över södra Skåne, men lagom till natten mot onsdagen drar ett omfattade regnområde in.- Det kan bli åska beroende på vilken tid regnet kommer. Regnar det under natten åskar det nog inte så mycket, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.Mest regn kan man räkna med på väst- och sydkusten. Men hela Skåne kan nog ställa in sig på några droppar under onsdagsförmiddagen.- Men det drar ganska snabbt förbi, säger Linnea Rehn.Senare på onsdagen bjuds det på uppehållsväder och kvällen kan bli riktigt solig med 15-20 grader. Även torsdagen börjar med sol och temperaturer som kan krypa upp mot 20-gradersstrecket.- Det blir mest lättare molnighet. Men på eftermiddagen kommer det enstaka skurar.På kvällen kommer regnet att sprida sig över hela södra Skåne, och det håller i sig även under fredag morgon. - Det kommer att hålla nere temperaturerna. Dessutom blåser det friska vindar längs sydkusten på fredag, säger Linnea Rehn.Fram emot fredagskvällen har det mesta regnet dragit förbi och solen tittar återigen fram. Men blåsten håller i sig, liksom på lördagen. Då ligger en del moln kvar, och i samband med blåsten kan det enligt meteorologen "inte kännas så jätteskönt".Lördagskvällen ser dock ut att arta sig, och framåt kvällen kan man nog plocka fram grillen - och låta den stå framme. För lördagskvällens sol ser ut att stanna även under söndagen. Då kan temperaturen återigen dra sig upp mot 20 grader.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons