Nyheter

Språkreseföretag i konkurs

Språkreseföretaget European education center (EEC) med bas i Lund har begärt sig självt i konkurs. Nu riskerar företagets elever att hamna i kläm.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2005

Anledningen till konkursen uppges vara vikande kundunderlag.

– Allt färre elever läser utomlands, säger vd Peter Paulsson till Sydsvenskan.

Han säger till tidningen att de 30 elever som är på språkresor just nu och de omkring 130 som betalt för resor senare i höst inte ska drabbas. Men för Sveriges Radio Malmö medger Paulsson ändå att elever kan tvingas välja mellan att åka hem utan att få sin examen, eller att tvingas betala en ny avgift. Radion uppger också att utländska utbildningsinstitut som EEC har skulder till i vissa fall vägrar att skriva ut intyg och examensbevis, något som kan äventyra möjligheten att få studiemedel för fortsatta studier.

EEC arbetar för att två andra språkreseföretag ska ta över kunderna. Tills vidare drivs verksamheten av konkursförvaltare. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.