Annons
Nyheter

Spelbedragare fick villkorlig dom

Mannen, en malmöbo i 50-årsåldern, var en av spelbutikens stamkunder och butikens ägare kände honom väl. Därför lät han mannen spela på kredit vid ett antal tillfällen i maj år 2000.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2002

Som betalning för satsningarna plus en tidigare skuld hade han sedan tidigare fått en check på 250 000 kronor. Men när ägaren av spelbutiken skulle lösa in checken så fanns det inga pengar på mannens konto. Nu har mannen dömts av Trelleborgs tingsrätt till villkorlig dom och 20 000 kronor i böter för bedrägeri. Han ska dessutom betala skadestånd till spelbutiken som ligger i Vellinge kommun på sammanlagt närmare 150 000 kronor. Han dömdes också för ytterligare ett liknande fall som också det inträffade i Vellinge kommun i maj 2000. Denna gången spelade han för 13 500 kronor i en annan spelbutik och betalade med en check på 15 000 kronor. Enligt kassörskan fick han också ut 1500 kronor i kontanter. Men inte heller den checken hade täckning för beloppet. Mannen har uppgett att han senare betalat tillbaka skulden kontant till butiken.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons