Annons
Nyheter

Specialkort föreslås för studenter

För att studenter vid Lunds tekniska högskola ska kunna gå vissa specialkurser vid Högskolan Kristianstad eller vice versa föreslår LTH: s rektor, Gunilla Jönsson, att Skånetrafiken tar fram ett kort eller en biljett med specialpriser för studenter och lärare.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2003

Tillsammans med högskoleutbildningen för ingenjörer i Helsingborg har LTH och Högskolan Kristianstad bildat Skånes Tekniska Högskoleförbund för att kunna erbjuda studenterna ett större utbildningsutbud. Tanken är att vissa laborationer eller specialkurser kan koncentreras till en högskola. Samtidigt kan det leda till ett större lärarutbyte och lärare i Malmö och Kristianstad kan delta vid forskarutbildning i Lund. Problemet är resorna. Därför vänder sig Gunilla Jönsson till Region Skåne för att få hjälp.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons