Nyheter

Sparbanken Syd utser ny vice vd

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2005

Sparbanken Syd har utsett en ny ställföreträdande vd, Lars Andersson. Han tillträder sin befattning som rörelsechef och stf vd i banken 1 september.

Lars Andersson är 46 år och född i Hagestad. Han arbetade tidigare på dåvande Borrby Sparbank, och har därefter arbetat 20 år inom Sparbanken Finn i Lund. De senaste åren var han regionchef i Lund.

Resultatutvecklingen i Sparbanken Syd för första halvåret 2005 är nu också klar. Rörelseresultatet uppgår till 46,8 miljoner kronor, tre procent lägre än motsvarande period i fjor. Huvudorsaken är den sjunkande räntemarginalen. Resultatprognosen för hela året är ett rörelseresultat i nivå med förra året, cirka 70 miljoner kronor.

Sparbanken Syds samlade affärsvolymer har ökat kraftigt under året med 885 miljoner kronor till 15,6 miljarder kronor. Bankens utlåning har ökat med 266 miljoner till 7,2 miljarder sedan årsskiftet. Ett resultat banken är mycket nöjd med.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.