Annons
Nyheter

Sommarkortet säljer som smör i solsken

Försäljningen av sommarkortet fortsätter öka och hittills i år har Skånetrafiken sålt 9 000 fler kort än förra året. Men målet på 185 000 sålda kort, kommer förmodligen inte att uppnås.
Nyheter • Publicerad 1 augusti 2012
Foto: Kasper Dudzik

Med två veckor kvar av perioden har Skånetrafiken sålt cirka 175 000 sommarkort. Förra året, som också var ett rekordår, landade slutsumman på 166 000 kort.

Nytt för i år är ett så kallat kombikort som gäller för resor i både Skåne och Halland. Kortet kostar 1 200 kronor och har hittills lockat 530 köpare.

Annons

– Men siffrorna är preliminära. Sommarkortet gäller till den 15 augusti och då har vi de exakta siffrorna, säger Pernilla Nilsson på Skånetrafikens försäljningsavdelning.

Skånetrafiken hade satt ett försäljningsmål på 185 000 kort, en väl tilltagen höjning jämfört med förra året då målet var 145 000 sålda kort.

– Det är svårt att säga om vi lyckas med det på två veckor. Det ligger väl på gränsen, säger Pernilla Nilsson.

Cirka hälften av korten har sålts via de olika serviceombuden och en tredjedel på Skånetrafikens egna kundcenter. Nätförsäljningen har ökat något och står nu för en femtedel av det totala antalet sålda kort.

Sommarkortet infördes 1999 och gäller för obegränsade resor i hela Skåne mellan den 15 juni och den 15 augusti.

I år kostar kortet 550 kronor, en liten höjning sedan förra året. Men kortet lockar fortfarande resenärer i alla åldrar.

– De flesta som är över 20 år köper sommarkortet. Många pensionärer är väldigt angelägna och börjar fråga efter det redan i februari, berättar Pernilla Nilsson.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Maria Gisselquist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons