Nyheter

Socialen i Sjöbo får inte ta nyfödd från mamma

Socialnämnden i Sjöbo vill så fort som möjligt skilja en fem månader gammal pojke från sin mamma. Detta trots att ett oberoende utredningshem förespråkat att barnet och mamman ska fortsätta leva tillsammans. Och länsrätten ger ny Sjöbo kommun bakläxa.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2003

Länsrätten säger nej till kommunens begäran om ett omhändertagande och bedömer att pojken och mamman inte bör skiljas åt. Samtidigt levererar länsrätten svidande kritik mot socialnämndens bedömning i ärendet och menar att den vård som kvinnan själv föreslår är "klart lämpligare" än den som socialnämnden anser att kvinnan och barnet ska ha. - Beslutet, och särskilt just den formuleringen, är ett bevis på att vi haft rätt hela tiden, säger mammans ombud Jörgen Malmunger som under ärendets behandling varit mycket kritisk till socialnämndens agerande.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.