Annons
Nyheter

Socialdemokrat blir centerpartist

Socialdemokraternas starke man i Höganäs - Claes Pettersson anser sig vara ratad av partikamraterna och nu hoppar han av partiet. Däremot sitter han kvar som kommunalråd - som centerpartist.
Nyheter • Publicerad 12 april 2002

Bakgrunden kan bland annat sökas i att Pettersson hamnade på knappt valbar plats när vallistorna gjordes upp inför höstens val. Det rapporterar SR Malmöhus. Pettersson har suttit 12 år som partiets kommunalråd, varav fyra år som kommunstyrelsens ordförande när socialdemokraterna hade makten. I år är den socialdemokratiske riksdagsmannen Bengt Silfverstrand på väg tillbaka till kommunalpolitiken, och Claes Pettersson menar att en del fackliga företrädare banar väg för Silfverstrand och motar ut Pettersson. - Jag är centerpartist för tillfället och kommer att vara det framöver, säger Claes Pettersson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons