Annons
Nyheter

Social ekonomi - utan vinstintresse

130 politiker och tjänstemän på regionnivå och företrädare inom den så kallade sociala ekonomin samlas på måndagen i Höör för att diskutera möjligheter att utveckla Skåne.
Nyheter • Publicerad 10 november 2003

Skånes idrottsförbund är en av de arrangerande organisationerna. Det är också KoopUtveckling Skåne, som arbetar för kooperativa lösningar inom exempelvis skola och barnomsorg. Andra organisationer är Röda Korset, LRF, Skånes Hembygdsförbund, SLUG-Länsbygderådet i Skåne, Malmö Ideella föreningarnas paraplyorganisation och HOS, Handikapporganisationernas samarbetsorgan. Regionrådet Christine Axelsson (s) öppnar seminariet, som äger rum i Höör. Med social ekonomi menas organiserade verksamheter som framför allt har samhälleliga ändamål, bygger på demokratiska värderingar och är fristående från den offentliga sektorn rent organisatoriskt. Verksamheterna har allmännytta/medlemsnytta som främsta drivkraft, inte vinstintresse. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons