Annons
Nyheter

Snövädret övergår i vårvärme

Det kan vara säsongens sista snö som föll över Skåne på torsdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2012
Foto: Varfjell, Fredrik
Foto: 

Många blev säkert förvånade när persiennerna drogs upp på torsdagsmorgonen. Snö. Det hade vi inte räknat med.

Trafikverket varnade under morgonen och förmiddagen för hala och moddiga vägar i praktiskt taget hela Skåne och i Osby, Hörby, och Landskrona körde bilar av vägen eller kolliderade med varandra. Även vid Rydsgård gick en bil i diket.

Annons

Det är dock oklart hur pass det hala väglaget spelat in.

– Men det har varit förhållandevis lugnt, rapporterar Cindy Schönström-Larsson på polisens lednignscentral i Malmö.

Snöfallet rör sig under torsdagen långsamt österut och avtar till slut helt. Under kvällen klarar det upp, men under natten finns det risk för dimma, samt någon minusgrad.

Men håll ut. Till helgen lovas nämligen vårväder.

Natten till lördagen passerar ett regnområde, men annars får södra Sverige under helgen i stort sett uppehåll och det blir även varmare. På söndag kan vi räkna med runt 10 plusgrader.

Och bättre blir det. I början av nästa vecka förstärks ett högtryck över Brittiska öarna, vilket ger milda luftströmmar över landets södra halva och här kan temperaturen stiga upp mot 15 grader.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons