Nyheter

Snödrev på Söderslätt

Vinden kommer att tillta under dagen och risken för snödrev är stor. På Söderslätt finns redan rapporter om snödrev.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2005

Över hela Skåne snöar det för tillfället och under dagen förväntas vinden tillta. Värst har läget under morgonen varit på Österlen och uppåt kusten mot Kristianstad. Lokalt har det fallit en decimeter snö i östra Skåne. På Söderslätt finns det rapporter om lokala snödrev. Men på Vägverket har man för tillfället läger under kontroll.

– Vi kör med alla resurser vi har. För hela Skånes del innebär det cirka 200 plogbilar, säger Magnus Carlsson på Vägverkets trafikcentral. I väderprognoserna räknar man med fortsatt snöfall till och med onsdagen. – Det kan lokalt komma upp till en decimeter till med snö men hur det påverkar trafiken hänger mycket på vinden. Men det ska inte bli sådan blåst som för en vecka sedan, säger Magnus Carlsson. Vägverket prioriterar de större vägarna. För tillfället finns det inga rapporter om olyckor och Vägverket har inte gått ut med någon uppmaning om att bilister ska hålla sig hemma. Läget kan emellertid snabbt förändras. Det som snabbt kan ställa till problem är om lastbilar kör fast i uppförsbackar och blockerar trafiken. – Vi uppmanar folk att ta det försiktigt. Det råder vinterväglag, säger Magnus Carlsson. Trafikproblemen sträcker sig även upp till Småland och Blekinge. De större vägarna är våta eller fläckvis moddiga i västra Skåne och övriga större vägar moddiga, eller med snövägbana Mer information finns på: www.vv.se www.trafiken.nu Carl Johan Engvall

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.