Annons
Nyheter

Snö och slask – men få olyckor

Regn, övergående i snö. Så ser vädret ut i stora delar av landet under helgen.
Nyheter • Publicerad 17 december 2011
Foto: 

Under lördagen sjönk temperaturerna, snöandet tilltog men ännu vid 18-tiden hade inga större trafikproblem uppstått.

Ett tidigare stormlågtryck från öst tog sig på lördagen in över Östersjön. Det ligger som en tjock, grå filt över stora delar av Sverige under helgen och släpper ifrån sig nederbörd, främst över Skåne, Småland, Östergötland och östra Svealand där SMHI utfärdat klass ett-varning som gäller även på söndagen.

Annons

Det förekommer dessutom lokala nederbördsområden, bland annat söder om Vänern. I Ätran i Halland råder klass två-varning för stora flöden.

Nederbörden från lågtrycket övergick under lördagskvällen alltmer i snöande. Det blev halt och moddigt på många platser och snövädret väntades spridas norrut efter Norrlandskusten.

– Det snöar eller kommer regnblandad snö i stora delar av landet men det är ännu inga större problem i trafiken, sade Bodil Sonesson, pressinformatör vid Trafikverket, till TT vid 18-tiden.

Men snöandet till trots, någon vit jul är nog inte att räkna med – i alla fall inte i södra delen av landet.

– Det finns risk för att den snö som faller nu slaskar bort precis innan julafton, säger Linnea Rehn vid SMHI.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons