Annons
Nyheter

SMHI räknar ner för vår

Våren kan vara här, i alla fall har SMHI sedan i lördags börjat räkna ner. Sju dagar i streck ska medeltemperaturen ligga över noll grader för att det ska räknas som vår.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2014
Krokus.
Krokus.Foto: 

- Vi började räkna i lördags, den 15 februari. Det har varit vårtemperaturer egentligen större delen av februari men vi har satt en gräns vid den 15 februari för att inte låta våren komma för tidigt, säger Sandra Andersson på SMHI.

Om de milda temperaturerna fortsätter veckan ut räknas det som att våren inföll den första dagen då SMHI började räkna, det vill säga den 15 februari i det här fallet.

Annons

I nordöstra Skåne ser våren ut att komma tidigare än normalt.

- I Kristianstad brukar våren komma, normalt sett, den 4 mars, så den ser ut att bli två veckor tidig.

I Ystad brukar man få vår den 27 februari och i Malmö den 22 februari.

De närmsta tio dagarna ser SMHI inget annat än vår i väderkikaren.

- Det blir fortsatt plusgrader och regn. Solen blir det ganska dåligt med, det driver in rätt mycket milt väder, det ger plusgrader men fuktigt väder, man kan se någon solglimt i veckan men mest kommer molnen att täcka himlen. Det ser dåligt ut med den fina delen. Vi kan inte se mer vinterväder men det kan gå tillbaka till kallare väder men då går det inte tillbaka till vinter. Det kan fortfarande komma snö framöver, säger Sandra Andersson.

Maria Sällberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons