Annons
Nyheter

Släppt ur häktet - efterlyst direkt

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

Bara några timmar efter det att en man i Malmö släppts ur häktet i morse blev han efterlyst, misstänkt för mord.

Han häktades efter beslut i tingsrätten i fredags som misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden i samband med mordet på en 47-årig man i stadsdelen Videdal i april 2005.

Annons

Häktningsbeslutet överklagades till hovrätten, som ansåg att det visserligen finns grund för misstankarna, men att det inte finns någon anledning att hålla mannen i häkte. Han anses inte kunna skada polisutredningen eller påverka vittnen.

Efter frisläppandet omvärderade åklagare Mats Svensson bevisningen och mannen efterlystes som misstänkt för mord. Han är bara skäligen misstänkt, vilket innebär att åklagaren bara kan begära honom häktad i en vecka, skriver Sydsvenskan.

En annan man sitter sedan tidigare häktad för mordet.

Den döde hittades i mitten av januari under golvet till en byggnad som användes som bostad av missbrukare. Han kunde hittas efter ett tips till polisen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons