Nyheter

Skurupskvinna åtalas för hot om mordbrand

En kvinna från Skurup sitter sedan två veckor tillbaka häktad för misstänkt misshandel av en granne och hennes ettårige son.
Nyheter • Publicerad 29 september 2004

Det häktade kvinnan misstänks också ha hotat att sätta eld på grannens lägenhet.

Händelsen utspelar sig i Skurups kommun den nionde september i år.

Bägge parterna hyr lägenhet i samma hyreshus och bråket uppstod kring en ytterdörr som den nu häktade kvinnan lämnat öppen med hjälp av en sten för att ge möjlighet för katter att ta sig in genom dörren.

Detta bidrog enligt polisen uppgifter till ett mindre gräl som sedan övergick i ett mer omfattande bråk. De inblandade parterna ger till stor del olika versioner om vad som hände i trapphuset. Enligt den nu anhållna kvinnan som är i 50-årsåldern har hon under grälet kastat en nyckelknippa mot sin granne. Den har sedan trillat från den yngre kvinnans händer och ner i huvudet på hennes ettårige son.

Kvinnan som anmält händelsen hävdar i sin tur att hennes granne slagit ut handen mot sonens huvud samtidigt som hon hade en nyckelknippa i handen som träffade pojkens huvud.

Därefter ska grannen enligt åtalet ha rivit den yngre småbarnmamman på armen vilket medfört bland annat rivsår och smärta.

Mamman som anmält händelsen säger också vid polisförhören att hennes granne hotat att bränna ner hennes lägenhet. Mammans version av vad som inträffat den aktuella kvällen får till stor del stöd i de uppgifter som lämnats av ett vittne som är bekant med anmälaren.

Den utpekade grannen nekar till anklagelsen och säger att hon blivit missuppfattad i den ordväxling som skedde i samband med grälet. Polisen har dock hittat en fylld bensindunk i kvinnans lägenhet. Polisen grep och anhöll kvinnan samma kväll som anmälan gjordes. Hon släpptes senare med häktades ett par dagar senare av hovrätten den 14 september. En avgörande faktor bakom häktningen lär vara att den misstänkta kvinnan sedan tidigare är dömd för mordbrand.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.