Nyheter

Skottlossning när lundabank rånades

Två skarpa skott avlossades i samband med ett väpnat rån mot Sparbanken Finn vid Mårtenstorget i Lund tidigt på torsdagskvällen. Ingen människa skadades men de två rånarna kom över en okänd summa pengar.
Nyheter • Publicerad 27 november 2008
Två skarpa skott avlossades i samband med ett väpnat rån mot Sparbanken Finn vid Mårtenstorget i Lund tidigt på torsdagskvällen. Bild: Scanpix
Två skarpa skott avlossades i samband med ett väpnat rån mot Sparbanken Finn vid Mårtenstorget i Lund tidigt på torsdagskvällen. Bild: ScanpixFoto: 

Rånet genomfördes strax före klockan 18. De två förövarna, maskerade med så kallade rånarhuvor och beväpnade med pistoler, trängde in i banklokalen och hotade personalen.

Samtidigt låstes entrédörrarna. När gärningsmännen inte lyckades ta sig ut den vägen flydde de ut genom en bakväg mot en busshållplats. Det var då skotten avlossades. Rånarna siktade dock inte mot någon person.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.