Annons
Nyheter

Skatteverket varnar för falska mejl

Går du och väntar på skatteåterbäring? Tro inte på de falska mejl som utlovar tidigare utbetalning.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2014


Som ett brev på posten (!) dyker det nu – en vecka efter att deklarationen är inlämnad – upp falska mejl med Skatteverket som avsändare som utlovar tidigare utbetalning av skatteåterbäringen. Tro inte på dem. Det är bedragare som är ute efter dina kontouppgifter.

– Det är upprörande att man försöker använda sig av Skatteverkets namn på det här sätter, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Annons

Mejlet ser vid en första anblick seriöst ut. Dock finns det redan i själva utformningen tecken på att allt inte står rätt till. För det första är avsändaren skatt2013@secure.se. Skatteverkets e-postadresser slutar på @skatteverket.se. Men den största varningsklockan är att om man klickar på länken i mejlet så kommer man till ett formulär där man ska fylla i sina kortuppgifter.

– Vi skickar aldrig ut mejl eller sms där vi begär in folks kontouppgifter, säger Kay Kojer.

Den som vill ha sin skatteåterbäring för sig själv gör klokast i att radera mejlet och ställa in sig på ytterligare någon veckas väntan. Skatteåterbäringen betalas ut tidigast 5 juni om du har deklarerat via internet, telefon eller sms och om du har anmält ditt bankkonto för skatteåterbetalning.

Fanny Nyberg
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons