Annons
Nyheter

Skärpt straff för "hivmannen"

Straffet skärps för den 26-årige "hivmannen". Vid rättegången på torsdagen i Kristianstad höjdes fängelsestraffet från sex år till åtta år.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2003

Dessutom dömdes han att betala ytterligare en miljon kronor i skadestånd till de kvinnor som har haft oskyddat sex med. Som mest får en av kvinnorna 950 000 kronor. Mannens utvisning på livstid kvarstår. Hivmannen har haft oskyddat sex med elva kvinnor i Kristianstad. Vid en tidigare rättegång som gällde två smittade kvinnor och två som klarade sig, krävde kammaråklagare Bo Albrektsson åtta års fängelse och livstids utvisning. Det blev sex års fängelse och livstids utvisning i den högre rättsinstansen. Kristianstads tingsrätt dömde till fem års fängelse men avvisade utvisningskravet. Dagens rättegång vid tingsrätten gällde oskyddat sex med ytterligare fem kvinnor, och tingsrätten valde att skärpa fängelsestraffet med ytterligare två år. En av de fem kvinnorna smittades, medan de fyra övriga klarade sig undan den fruktade virussjukdomen. Totalt har den 26-årige mannen haft oskyddat sex med elva kvinnor i Kristianstadsområdet. Två som smittats, har valt att inte polisanmäla honom. Fyra andra, två smittade och två som inte visat några hiv-positiva svar, var målsägare i den första rättegången. Den nu 26-årige hivmannen drog under flera år runt på Kristianstads inneställen och raggade kvinnor. Text: Ulf Matson och Marcus Haraldsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons