Nyheter

Skärpt säkerhet kring EM-handbollen

Den svenska polisen har höjt säkerheten ordenligt inför Europa mästerskapen i handboll som startar i dag. Det gäller inte minst i Helsingborg där bland andra Israel spelar sina EM-matcher.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2002

- Det första jag tänkte på var säkerhetsarrangemangen. Jag tänkte inte på det sportsliga. Det krävs extra mycket av oss nu när Israel ska spela här, säger Doulgas Ekelund som är fritidsdirektör på Idrottens Hus, där matcherna ska spelas till SR Malmöhus. Både polisen och arrangörer har skärpt kontrollen. En konsekvens av de höjda säkerhetsarrangemangen är att alla kommer att genomsökas noga. Det gäller alltså att komma i tid till arrangemangen. Ung vänster planerar en demonstration i morgon lördag och polisen kommer att hålla noggrann bevakning på tåget. - Vi har aldrig tidigare haft ett arrangemang som kräver en sådan här säkerhet, säger Douglas Ekelund till radion. Förutom Israel spelar Danmark, Ryssland och Portugal i Helsingborg.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.