Annons
Nyheter

Skånskt näringsliv samarbetar med danskar

Den nybildade skånska entreprenörsfonden börjar samarbeta med en dansk tillväxtfond. Det handlar om danska Novi A/S, som har för avsikt att skjuta till 35 miljoner kronor, lika mycket som Region Skåne har beslutat låna ut till fonden.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2002

Den ekonomiska förstärkningen gör att Skånsk Entreprenörsfond kan lämna en inbjudan till Europeiska Investeringsfonden att medverka i uppbyggnaden av Skånsk Entreprenörsfond. - Bristen på "såddkapital" gör att Öresundsregionen i sin helhet riskerar att tappa tempo i positionen som en av Europas ledande regioner när det gäller utveckling av bioteknik, medicin, IT, livsmedel, energi och miljöteknik, säger Hans Henecke, vd för Skånsk Entreprenörsfond AB och näringslivschef i Region Skåne. Skånsk Entreprenörsfond är tänkt att stödja tidiga faser i projekt, för att utveckla nya idéer och företag. I förhållande till hur många forskningsprojekt som drivs på universitet, högskolor och teknikparker är det alltför få företag som utvecklas i Skåne, jämfört med liknande tillväxtregioner. Tanken är att den skånska entreprenörsfonden, SEF, ska starta olika delfonder, som ska vara riktade mot specifika branscher på den regionala marknaden. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons