Annons
Nyheter

Skånskt Jesusbarn stulet

Jesusbarnet från Löderup har stulits från julkrubban utanför Stora hotellet i Jönköping. Konstnären Göran Häggs julkrubba i naturlig storlek har varit ett stort dragplåster. Men nu gapar krubban tom. Bara ett tappat öra finns kvar. Det skriver Jönköpings-Posten.
Nyheter • Publicerad 22 december 2008
Löderupskonstnären Göran Häggs Jesusbarn har stulits i Jönköping. Arkivbild: TA
Löderupskonstnären Göran Häggs Jesusbarn har stulits i Jönköping. Arkivbild: TAFoto: 

I lördags, när krubban var öppen extra länge för att sprida julefrid, var det någon klåfingrig utan aktning för sjunde budordet som tog med sig Jesusbarnet.

- Vi ville få ut Jesus till folket, men inte på det här sättet, säger Curt Ankarberg, som sköter krubban.Julkrubban har kommit till genom att 17 församlingar i Jönköping tillsammans har satsat uppemot 300 000 kronor.Församlingarna har inte polisanmält stölden.- Vi hoppas att den som har gjort detta kan höra av sig och lämna tillbaka Jesusbarnet i stället så stryker vi ett streck över det hela, säger Curt Ankarberg.Krubban var en beställning från Jönköpings kristna råd. Den ställdes upp i början av december mitt inne i centrala Jönköping i ett nybyggt stall som konstnären Göran Hägg också har ritat.

Figurerna är gjorda i polyester som formats och slipats för hand på en form av frigolit.

Frida Eriksson och TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons