Annons
Nyheter

Skånskt fotbollslag i karusellolyckan på Liseberg

Det knakade till och alla skrek. Fyra fotbollskillar från Bromölla satt i olyckskarusellen på Liseberg på tisdagskvällen. Eric Karlsson bröt armen och Gothia Cup fick ett snöpligt slut för hela laget.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2008
Marcus Borggren, Eric Karlsson och Teddy Andersson skadades på Liseberg. Även lagkamraten Simon Holst drabbades. BILDER: SCANPIX
Marcus Borggren, Eric Karlsson och Teddy Andersson skadades på Liseberg. Även lagkamraten Simon Holst drabbades. BILDER: SCANPIXFoto: 

Killarna i Ifö/Bromöllas p95-lag deltog i Gothia Cup i Göteborg för första gången. När andra dagens spel var slut bestämde man sig för att åka karuseller på Liseberg.

- Vi köpte åkband för hela veckan med pengar ur lagkassan, berättar tränaren Mats Borggren.

Annons

Det som skulle blivit en rolig kväll slutade i dramatik. Redan efter en timme fick Mats Borggren ett telefonsamtal från sin son Marcus Borggren, tretton år, som spelar i laget.

- Han skrek att det varit en olycka och att kompisen Eric nog brutit armen.

Tillsammans med två lagkamrater hade Marcus och Eric valt ut Rainbow till kvällens första karusell.

- Jag hörde hur det smällde i karusellen och helt plötsligt skrek alla. Jag flög upp i luften och sedan såg jag en massa människor med blod i ansiktet, säger Eric Karlsson.

Han svingades ur sitt säte och landade på karusellens botten.

- Jag blev jätterädd och hade ont i armen. Jag minns att jag bara ville bort från karusellen. Jag ringlade mig ut själv och lade mig intill en buske. Sedan fick jag och Simon vänta i ett spelhus på ambulans. Vi fick dricka av personalen. Eric Karlsson och Simon Holst fick vänta på att de svårast skadade först togs till sjukhus. Efter en stund hämtades också de på bår.

- På sjukhuset blev jag röntgad. Sedan fick jag veta att det var en bruten arm och att armen brutits på ett bra ställe strax under axeln, säger Eric Karlsson.

Det räcker med en mitella för att hålla armen stilla, men första natten efter olyckan blev det inte mycket sömn.

- Det gör ont bara jag rör mig. Nu åker jag inte karusell på ett tag, säger Eric Karlsson.

Marcus Borggren, Teddy Andersson och Simon Holst har fått blåmärken och ont här och där efter tryckskadorna. Dagen efter olyckan mår killarna bättre, men laget har beslutat att bryta sin medverkan i Gothia Cup.

Annons

- Det är synd om killarna. Allt bara rasar. Vi skulle spelat sista matchen i gruppspelet i dag, men har bestämt oss för att åka hem, säger Mats Borggren.

På förmiddagen kom hela det malaysiska laget till Bromöllalagets läger för att se hur de skadade killarna mår och önska lycka till i framtiden.

- Det var en fin gest. Man fick en tår i ögat av deras omtanke, säger Mats Borggren.

Fotbollsresan fick ett tråkigt slut för familjerna som åkt upp för att heja på laget.

- Men när man ser bilderna efteråt i tidningar och på tv är man glad att det inte blev värre, säger Camilla Andersson, mamma till Teddy.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons