Annons
Nyheter

Skånsk konstnär högg ner affärsman

En skånsk konstnärinna har dömts för mordförsök på en tysk affärsman i Tyskland. När polisen tagit hennes man för rattfylla satt kvinnan kvar i bilen utanför Hamburg och väntade. Då fick hon infallet att döda. En tysk affärsmannen blev offer för hennes attack.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2004

Den tyske affärsmannen stod intet ont annande och kissade bland buskarna på en parkeringsplats vid motorvägen utanför Hamburg i höjd med Braak, skriver Aftonbladets nätupplaga. Då smög sig en svensk konstnärinna fram och försökte knivmörda honom. Konstnärinnan är dömd för försök till mord i Tyskland. Nu har hon transporterats till Sverige efter ett regeringsbeslut undertecknat av justitieminister Thomas Bodström.   I ett rättsmedicinskt utlåtande fastslog den tyske doktor Wolfram Schreiber att konstnärinnan led av en schizofren psykos. Och i sin dom den 29 oktober 2002 beslutade domstolen i Lübeck att hon skulle tvångsvårdas.   Den 31 mars landade hon på Arlanda, bevakad av två vakter från svenska kriminalvården. Konstnärinnan är 42 år och kommer från Skåne. I dag sitter kvinnan på rättspsykiatriska kliniken i Vadstena.   

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons