Annons
Nyheter

Skånsk hivman nekas HD-prövning

Den man som smittat flera skånska kvinnor med hiv kommer inte att få sin sak prövad av Högsta domstolen (HD). Beslutet innebär att han kommer att utvisas ur landet efter fängelsetiden.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2002

Hovrätten dömde den 25-årige mannen till sex års fängelse för grov misshandel. Domen gällde två kvinnor som hiv-smittats av mannen. Efter att händelsen blev känd i medierna trädde fler kvinnor fram och berättade att de smittats av mannen. Flera kvinnor anmälde också mannen. En av dem har uppgett att hon blivit hivsmittad. En ny förundersökning har inletts. Det är oklart när den blir färdig. Mannens advokat Sven-Erik Forsell hänvisade i samband med överklagandet till 25-åringens sjukdom. I sitt ursprungsland Somalia kan mannen inte få samma vård som i Sverige och därför innebär utvisningen - enligt advokaten - sannolikt att hans liv förkortas. Mannen kom till Sverige som 16-åring och redan då konstaterade läkare att han bar på hiv-smitta. Han informerades därför också om vilka regler som gällde i samband med detta.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons