Annons
Nyheter

Skåningar kan handlapå Apoteket via Internet

Från och med den i dag kan alla invånare i Skåne beställa receptfria varor via telefon eller Internet och samtidigt få samma information och rådgivning som när man handlar i ett lokalt apotek.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2002

Systemet har sedan i april testats i mindre skala i sydvästra Skåne, men ökas nu till att omfatta hela Skåne. Detta betyder att 1,1 miljon svenskar nu nårApotekets receptfria sortiment utan att behöva besöka ett lokalt apotek. Tjänsten öppnas successivt för hela Sverige under 2003. - För alla de som tycker de har för långt till ett apotek, är för sjuka att förflytta sig eller inte anser sig ha tid att besöka ett apotek kommer den nya servicen att innebära stora förbättringar. Tanken är att samma service som kan erbjudas på ett vanligt öppenvårdsapotek också ska kunna erbjudas via Internet och telefon, dygnet runt, säger Thony Björk, informationsdirektör, Apoteket AB. Varorna hämtas från ett så kallat distansapotek i Hässleholm och distribueras med bud till kundens bostad, arbete eller annan plats inom Skåne. Kostnaden för kunden blir 75 kr. Leverans kan ske inom 48 timmar från beställning. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons