Annons
Nyheter

Skåning stoppad 46 gånger för olovlig körning

Sedan millennieskiftet har en 58-årig man från Ystad stoppats för grov olovlig körning 46 gånger. Vid 30 av dessa tillfällen har polisen beslagtagit mannens bilar som sedan förverkats.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2002

I onsdags var det dags igen. Poliserna i en patrullerande polisbil på länsväg 1025 i Tryde kände igen mannen, som vid det här laget blivit en visa hos polisen i Ystad.

Mannen har nämligen satt i system att köra utan körkort. Som vanligt beslagtog polisen mannens fordon som fick bogseras till polisstationen i Ystad. Där får den nu stå i väntan på att tingsrätten skall besluta om den skall förverkas eller inte, den här gången.

Annons

Mannen, som varit körkortslös så länge polisen minns, köper gamla "skrotbilar" som varken är besiktigade eller försäkrade. Hans katt och råttalek med ordningsmakten har pågått under många år.

Förutom att hans bilar tagits i beslag och förverkats har han vid ett flertal tillfällen fått krypa in i buren. Maximistraffet för grov olovlig körning är sex månader.

Och enligt Evert Eriksson är 58-åringen inte ensam om att detta liv i anarki. Förra året beslagtog polis i södra Skåne 100 bilar. Och flest var det i Ystad, Sjöbo och Skurup.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons