Nyheter

Skåning: "After Eight är vilseledande"

En man från Skivarp hävdar att storleken på After Eights chokladrutor blivit mindre. I ett brev kräver han att After Eight återgår till sin gamla storlek.
Nyheter • Publicerad 5 november 2008
En man från Skivarp hävdar att storleken på After Eights chokladrutor blivit mindre. Skärmdump: nestle-nordic.com
En man från Skivarp hävdar att storleken på After Eights chokladrutor blivit mindre. Skärmdump: nestle-nordic.comFoto: 

"Förpackningen är 60 x 60 mm i tvärsnitt och ursprungligen höll mintchokladen ungefär samma mått. Med åren har chokladrutorna krympts mer och mer och är nu nere i 43 x 43 mm. Chokladen är alltså 50% av vad förpackningen låter ana", skriver mannen i sitt brev till Konsumentverket.

Inte bara storleken har minskat om man får tro den upprörda Skivarpsbon. Även tjockleken på godiset ska ha minskat.

"...en After Eight är i dag endast hälften så tjock som den ursprungligen var. Är inte det vilseledande för köparen så vet jag inte vad det uttrycket innebär", skriver han.

Mannen förväntar sig nu ett föreläggande att tillverkaren av After Eight återställer storleken eller anpassar förpackningen efter innehållet.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.