Annons
Nyheter

Skånetrafiken vill slippa be om lov

Skånetrafiken vill ha rätt att utöka trafiken och göra undantag för lönsamma eller nödvändiga investeringar utan att behöva be om lov hos regionstyrelsens ordförande.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2003

Det investeringsstopp som gäller för alla Region Skånes verksamheter betyder att även Skånetrafiken måste ha klartecken från regionstyrelsens ordförande för att gå utanför den budget som är lagd för 2003. Kollektivtrafiknämndens ledamöter är oroliga för att det kan bromsa den positiva utveckling som Skånetrafiken är inne i. Därför vill de att Skånetrafikens förvaltningschef ska få rätt att utöka trafiken även om det innebär ny trafik eller nya projekt. Nämnden vill också att Skånetrafiken ska få undantag för investeringar som är lönsamma eller av tvingande skäl måste genomföras. Däremot får de totala investeringarna för 2003 inte bli större än 25 miljoner kronor. Alla undantag ska rapporteras till regionstyrelsen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons