Annons
Nyheter

Skånetrafiken höjer studentrabatt

Skånetrafiken höjer studentrabatten för resor över Öresundsbron från 30 till 35 procent av priset för Öresundskortet. Det beslutade nämnden för kollektivtrafik i dag.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2002

Skånetrafiken inför från och med i höst också en resegaranti. Garantin innebär att resenären har rätt till ersättning för alternativ resa om förseningar gör att personen i fråga riskerar att komma 20 minuter för sent till sin destination. Studentrabatten börjar gälla från och med den 1 augusti och innebär att danska studenter får drygt 500 danska kronor i rabatt oavsett hur långt de reser. Detta menar Skånetrafiken gynnar pendlare kortare sträckor. I Danmark står staten för kostnaderna. I Sverige står däremot Skånetrafiken för kostnaderna, vilket beräknas kosta trafikföretaget i storleksordningen tre miljoner kronor årligen. - Med en rabatt på 35 procent blir den skånska respektive den danska rabatten ungefär lika stor, säger trafikdirektör Gösta Ahlberg, i ett pressmeddelande på måndagen.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons