Annons
Nyheter

Skånes isoleringsrum underkänns

Samtliga 65 isoleringsrum på Skånes fyra infektionskliniker underkänns ur smittskyddssynpunkt. Bakterier kan spridas från rummen, visar en kartläggning.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2004

Isoleringsrummen måste byggas om för över 20 miljoner kronor, skriver tidningen Metro. Ett konsultföretaget har på uppdrag av Region Skåne gjort luftmätningar på infektionsklinikerna i länet. Resultatet visar att inte i något av de 65 isoleringsrummen ventileras luften bort i tillräcklig utsträckning. Det innebär att bakterier i patientens utandningsluft riskerar att finnas kvar i rummen i höga koncentrationer och det innebär en smittorisk för personalen. I värsta fall kan bakterierna försvinna ut i korridorer och till andra rum när dörrar öppnas, enligt Hans Bertil Hansson, chef för Smittskydd Skåne. - Det är allvarligt. Bara för några månader sedan så hade vi inte klart för oss hur dåligt det var ställt. Nu måste samtliga isoleringsrum åtgärdas, säger Hans Bertil Hansson till tidningen. Under ombyggnaden kanske mycket smittsamma personer i Skåne måste transporteras till andra delar av landet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons