Annons
Nyheter

Skånepolitiker föreslår Nix-regler

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Leif Jakobsson från Malmö har lämnat in ett lagförslag som gör att även företagare ska kunna anmäla sig till det så kallade Nix-registret och därigenom spärra sina telefonnummer från ovälkomna telefonförsäljare.
Nyheter • Publicerad 26 november 2007

Jakobsson har talat med många småföretagare som finner den växande telefonförsäljningen oerhört tidsslukande och irriterande. Egenföretagare tvingas ständigt, dag som kväll, konfronteras med idoga telefonförsäljare som erbjuder nya telefontaxor, kopieringspapper, kapitalplaceringsmöjligheter och mycket annat. Särskilt företagare som har sin verksamhet i det egna hemmet tycker att det är störande. 

I dag kan enbart privatpersoner anmäla sig till Nix-registret som drivs av en rad branschorganisationer. Registret fungerar som spärr mot telefonförsäljning som

alla seriösa telefonmarketingföretag följer. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons