Annons
Nyheter

Skånemejeriers ordförande avgår

Skånemejeriers styrelseordförande Per Eriksson avgår vid stämmande den 25 april. Det rapporterar Lantbrukets affärstidning, ATL.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2002

Beskedet från Per Eriksson kom samtidigt med att Skånemejerier igår inledde sina kretsmöten. Inom bondekooperationen anses Erikssons besked vara väntat. Samma bedömare utser redan vice ordföranden Hans Johansson till ny ordförande för Skånemejeriers styrelse. Till detta kommer att Skånemejerier nu kommit ur den långa vågdal föreningen damp ner i under andra halvan av 1990-talet. - Det känns rätt att göra det här vid en tidpunkt då vi visar det bästa resultatet på många år, samtidigt som den hälsostrategi vi långsiktigt valt också fått ett rejält genomslag på marknaden. Det säger Per Eriksson till ATL:s nätupplaga. Enligt ATL vill Skånemejeriers valberedning bytar ut Per Eriksson för två år sedan. Eriksson fick då klä skott för de 3- 4 dåliga år för föreningen som följde på avregleringen av mjölknäringen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons