Annons
Nyheter

Skånekommuner överger Telia

Merparten av de skånska kommunerna överger nu Telia som leverantör av teletjänster. Det är norska Telenor Business Solutions som tecknat ett telefoniavtal som omfattar 28 av Skånes 33 kommuner.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2002

Avtalet är treårigt och är värt 150 miljoner kronor. Samtidigt blir Vodafone leverantör av mobiltelefonitjänster, en order som är värd 100 miljoner kronor. Det rapporterar de skånska P4-kanalerna. I de två ramavtal som tecknats med Kommunförbundet Skåne efter en gemensam upphandling ingår också att åtta miljoner avsätts för att bygga ut mobiltelefonnätet och öka kapaciteten i ett antal kommuner. - De totala telefonkostnaderna kommer att kunna sänkas, säger Stig Ålund, förbundsdirektör i Kommunförbundet Skåne till radion. Fotnot: Telenor Business Solutions är ett svenskt företag som helägs av norska Telenor och arbetar inom telefoni och datakommunikation. Det har cirka 500 anställda.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons