Annons
Nyheter

Skåne pilotlän för blomstrande regioner

Region Skåne är ett av fyra pilotlän som tillsammans med en rad myndigheter ska arbeta fram metoder för att nå hållbar tillväxt. Det handlar om att koppla ihop arbetsmarknad, bostadsmarknad, utbildning, miljöfrågor, vägar, kommunikationer och uppfinningar för att få regioner att blomstra. Förutom Skåne har Nutek valt ut Kalmar, Värmland och Jämtland.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2003

- I Skåne finns både en storstad och den övriga regionala utvecklingsproblematiken, motiverar Hans Ahrens på Nutek. Kalmar har valts för att länet jobbat en hel del med regionala utvecklingsprogram, Värmland för att länets kommuner varit bra på att samordna sig och Jämtland för att länsstyrelsen fortfarande spelar stor roll för utvecklingen. I juni hålls det första mötet dit bland annat Arbetsmarknadsstyrelsen, Banverket, Boverket, Socialstyrelsen, integrationsverket, skolverket och Vägverket är inbjudna. Nuteks förhoppning är att arbetet ska leda fram till en modell för hur man når hållbar tillväxt. - När man pratar om hållbar regional utveckling finns det en fara för att det bara blir floskler, men hur man gör det är det egentligen ingen som vet, säger Hans Ahrens. Nästa höst ska Nutek lämna sina rekommendationer vidare till departementen. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons