Annons
Nyheter

Skåne drabbades av nytt snöoväder

Väglaget var halt och besvärligt i södra skåne i går. Kraftig vind på tio– tolv sekundmeter gjorde dessutom att snön samlades i drivor på en hel del vägar med en begränsad framkomlighet som följd. Bilister uppmanades att stanna hemma.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2006

Det svåra trafikläget fick också vid lunchtid många skolor i södra skåne att avbryta sin undervisning och skicka hem eleverna.

Enligt Larmcentralen var det många avåkningar under dagen, men dock inga allvarligare olyckor i södra skåne. En mindre trafik-olycka inträffade dock på eftermiddagen i Höllviken, med två personbilar inblandade. En person rapporterades vara lindrigt skadad. I det hala väglaget på kvällen blev en lastbil stående tvärs över vägen mellan Trelleborg och Böste, vilket gjorde framkomligheten obefintlig, och vid 17-tiden blev det tvärstopp på E65 strax efter Bjäresjörasten utanför Ystad, då en postbil fått sladd i det hala väglaget.

Annons

Det svåra väglaget ställde dock till det värst i de västra delarna av Skåne och längre norrut, där många olyckor rapporterades.

Polisen i skåne rapporterade vid 19-tiden på kvällen om totalt ett hundratal trafikolyckor i länet. I södra skåne inträffade 10 trafikolyckor varav en med personskador, och ytterligare åtta olyckor däribland avåkningar och fordon som fått sladd. Av alla olyckor var det ingen som resulterade i några allvarligare personskador.

Tåg- och busstrafik drabbades också hårt och enligt marknadschef Jonas Westerdahl på Skånetrafiken fick i stort sett allabussturer på Österlen ställas in, medan endast enskilda turer i övriga delar av södra Skåne drabbades .

Therese Löfstrand

Magnus Wegerup

Anna Schmatz

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons