Annons
Nyheter

Skåne attraktivaste region i Sverige

Skåne är den populäraste regionen i Sverige. Det visar resultaten från en varumärkesundersökning där 600 svenskar fått bedöma tolv svenska regioners attraktionskraft.
Nyheter • Publicerad 27 november 2007

Skåne är mest omtyckt följt av Bohuslän, Stockholm och Gotland. Minst attraktiva av regionerna är Öland, Halland och Blekinge. Undersökningen har gjorts på uppdrag av Position Skåne. Vid senaste mätningen för tre år sedan

hamnade Skåne på en tredjeplats.

Annons

Vacker natur, nära till hav och vatten, gott om sevärdheter, bra övernattningsmöjligheter och attraktiva stadsmiljöer är de faktorer av totalt 22 som svarspersonerna anger som viktigast när de väljer resmål.

-Skånes tätposition visar att vi har ett attraktivt landskap. Dessutom är vi en stor matregion med restauranger i världsklass, säger Position Skånes vd Sammy Rülf.Position Skåne är Skånes marknadsföringsbolag. Bolaget ägs av Region Skåne och de skånska kommunerna. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons