Nyheter

Skäggig trio till Ystad

Stockholm, Göteborg - och Ystad. De berömda skäggen ZZ Top missar förstås inte Sveriges södra landsända på sin Europaturné i sommar. Den 3 juli spelar bandet på Öja.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Philip Liedberg, ägare av Öja krog i Ystads utkant, är eld och lågor över bokningen. Den 3 juli kommer ZZ Top, hans ungdoms hjältar, till slottsparken.

- En av de roligaste bokningar jag fått! utbrister han.

- Det är mina gamla personliga idoler, jag är uppvuxen med dem. Särskilt heta var de väl när jag var i 20-årsåldern, på åttiotalet.

- Det roligaste är att ZZ Top gör Stockholm, Ystad och Göteborg, fortsätter Philip. För sådana stora artister brukar det annars vara Stockholm, Göteborg och Oslo.

Philip Liedberg har försökt boka ZZ Top till Öja slottspark, med kapacitet för uppåt 15 000 åskådare, i tre år nu. Det är i samarbete med Kulturbolaget i Malmö som han nu nått sitt mål.

- Det har förstås varit på gång ett tag, men vi har inte vågat gå ut med det förrän det bekräftats, säger Philip Liedberg.

- De som är 18 år i dag känner kanske inte till ZZ Top, förstås. Bluesrock brukar ju skrämma tonåringar. Men jag tror det kan vara skoj att kolla in dem. Lyssna på deras plattor från 80-talet, är mitt råd. Det är bra Texasbluesrock.

ZZ Top är trion som bildades i Houston, Texas 1970 som ett traditionellt blue- och boogierockband. På 80-talet började de använda sig mer av syntar och ett poppigare sound, vilket gav dem hits som Sharp dressed man och Legs. På senare år har de dock mer och mer återvänt till sina rötter.

Efter att Öja haft stora arrangemang som Rhapsody in rock, Status Quo, Magnus Uggla med flera så känner Philip Liedberg det som att hans park börjar bli etablerad som konsertplats. Dess värre ser det ut som att ZZ Top-konserten den 3 juli blir sommarens enda arrangemang av större dignitet på Öja.

- Vi har haft en del andra grejor på gång, men de har inte gått i lås. Och Ystad är ju inte hur stort som helst, vi kan inte ha för många arrangemang.

Biljetterna släpps 13 mars genom Ticnet.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.