Annons
Nyheter

Sjukvårdspolitiker vill höja hyror

400 miljoner kronor kostar nödvändigt fastighetsunderhåll inom Region Skåne under perioden 2004-2006. Det konstaterar Rolf Pålsson (s) och Douglas Roth (m) i fastighetsnämndens presidium.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2003

Regionstyrelsen har föreslagit att hyrorna i Region Skånes lokaler ska vara oförändrade nästa år. Det skulle betyda att Region Skåne centralt får betala normala kostnadsökningar som energikostnader, personalkostnader och inköp av material och tjänster. Ingen bra affär, tycker de två politikerna, som vill behålla den faktiska självkostnadshyran även nästa år i stället för att dölja de verkliga lokalkostnaderna. Fastighetsnämndens presidium vill också att regionfullmäktige bestämmer en lägsta nivå för planerat fastighetsunderhåll under de kommande tre åren. Potten vill politikerna kunna hantera ganska fritt. De räknar då med att få ut mer underhåll för varje satsad krona. Nödvändigt fastighetsunderhåll är sådant som rör patientsäkerhet, driftsäkerhet, myndighetskrav, byggnadens klimat och ett bra bestånd. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons