Annons
Nyheter

Sju till sjukhus när skolbuss krockade

Sju personer, fem barn och två vuxna fördes med ambulans till sjukhus efter att en lastbil med betor kolliderat med en skolbuss i Hylteberga.
Nyheter • Publicerad 23 november 2010
Foto: 
Bussolycka vid Slimminge.Foto: 
Foto: 

Olyckan inträffade vid 7.40 på tisdagsmorgonen. Skolbussen kom norr i från och skulle göra en vänstersväng för att plocka upp elever på den östra sidan av vägen.

– Exakt hur olyckan gått till och vems ansvaret är, får den fortsatta utredningen visa säger Claes Erlandsson polisbefäl på plats. Men lastbilen har missuppfattat skolbussens väg, trott att den skulle stanna till höger och kört in i dess sida, när den svängde vänster.

Annons

Skolbussen for i smällen in i en kraftledning.

– Det var inte halt på olycksplatsen, påpekar Claes Erlandsson, som även kan dementera uppgiften om att det var en plog- eller saltbil som körde på skolbussen.

I bussen fanns fem skolbarn i åldern 10-13 år. Några av dem skulle till Slimmingeby skola och några till Mackleanskolan i Skurup.

– Jag kan inte i nuläget säga något som skadeläget, men alla barnen var vid medvetande när de ambulanserna kom., säger Claes Erlandsson.

En av byborna Linda Hultgren skulle just lägga i tvätt i torktumlaren, när det blixtrade till, smällde och strömmen försvann.

– Jag tittade ut och såg hur skolbussen kört in i kraftledningen som började att brinna, berättar hon.

Linda Hultgren larmade SOS och fick order av räddningspersonalen att inte flytta på de skadade barnen.

– Men det brann i ledningen och vi var väldigt rädda att allt skulle explodera.

Tillsammans med andra bybor deltog de i räddningsinsatsen.

– Vi försökte trösta och lugna de chockade barnen, berättar Csaba Gall.

Annons

Byborna har i flera år kämpat för att få ned hastighetsbegränsningen till 50 km/h.

– Det är bara någon månade sedan det hände en singelolycka här. Hur många olyckor ska det behöva hända innan hastigheten sänks? undrar Linda Hultgren.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons