Annons
Nyheter

Sju åtalas i stor kopplerihärva i Skåne

Nyheter • Publicerad 3 augusti 2005

Sju män åtalades på onsdagen vid Helsingborgs tingsrätt för sin inblandning i en omfattande kopplerihärva med unga utländska kvinnor i Skåne. Fem av männen ska på olika sätt ha varit engagerade i koppleriverksamheten, de andra två åtalas för att ha köpt sex av flickorna.

En av männen, en 57-åring bosatt i Helsingborgstrakten, åtalas för människohandel för sexuella ändamål, så kallad trafficking, människohandel och grovt koppleri. Han misstänks vara organisatören bakom handeln med flickorna.

Annons

Två män åtalas för grovt koppleri. En av dem misstänks ha upplåtit sitt hus för prostitution.

Dessutom åtalas två män för medhjälp till koppleri. De ska ha skjutsat flickorna runt mellan olika sexköpare.

Enligt åklagare Ingela Klinteberg har männen under tiden april 2004 till mitten av mars i år bjudit ut ett flertal unga flickor från Rumänien till män på olika platser i Skåne.

I mars gjorde polisen efter en längre tids spaning ett tillslag mot två adresser i Helsingborg och Staffanstorp. Där påträffades fyra flickor mellan 17 och 20 år. Tre av flickorna var från Rumänien och den fjärde från Slovakien. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons