Annons
Nyheter

Sju åtalas för illegalt nätapotek

Svensk polis har avslöjat en omfattande internethandel med narkotikaklassade och receptbelagda mediciner. En av de huvudmisstänkta kommer från Malmö. Tillsammans med tre andra personer har Malmöbon suttit häktad i ett års tid.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2008

I dag åtalas sammanlagt sju män vid Attunda tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott. Alla nekar till brott. Ingen av de sju är straffad tidigare.

Utredningen är en av de största i Europa om narkotikaklassade läkemedel som sålts via internet, säger Ulf Jonsson, utredningsledare vid Rikskriminalpolisen, till

Annons

Svenska Dagbladet.

Polisen tror att försäljningen startade 2003 och att handeln sedan dess omsatt 38 miljoner kronor.

Enligt polisen har kunder i 65 länder via tre hemsidor kunnat beställa varor. Inga tabletter har sålts till Skandinavien. Leveranserna har skett från ombud i Sydafrika, Indien, Thailand, Bulgarien och Spanien.

Härvan började rullas upp när en postkassörska i Bulgarien fattade misstankar mot en man som återkom med mängder av försändelser till utlandet.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons