Annons
Nyheter

Sjöbo – lågpriskommun för fritidshus

Priserna på fritidshus har stigit med 14 procent i Skåne från december 2005 till och med maj 2006 jämfört med samma period 2005. Sjöbo har tidigare haft en stark prisökning, men ligger nu still.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2006

Genomsnittspriset för ett fritidshus i Sjöbo ligger på 611 000 kronor och kan därmed relativt sätt betckenas som en "lågpriskommun". Det visar Lantmäteriets Fastighetsbarometer som presenterades på onsdagen.

En särskilt stark prisuppgång har det varit i Kristianstad med 23 procent och i Höör har priserna stigit med tio procent. Priserna på fritidshus i Sverige som helhet har stigit med 13 procent, prisökningen i Skåne ligger alltså i nivå med genomsnittet. I flera kommuner har köpen varit för för få för att Lantmäteriet ska kunna få fram en rättvis bild av den genomsnittliga prisökningen.

Annons

De dyraste fritidshusen har sålts i Helsingborg tre miljoner kronor, i Vellinge ligger medelpriset på 2,4 miljoner följt av Båstad med 2,2 miljoner och Kävlinge med 2,1 miljoner kronor.

Snittpriserna för fritidshus i Hässleholm, Hörby, Höör och Skurup ligger mellan 589 000 och 676 000 kronor.

Marknadsanalytiker misstänker att den senaste tidens räntehöjningar ännu inte slagit igenom i form av stagnerande eller sjunkande priser.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons