Annons
Nyheter

Sjätteklassares drogvanor kartlagda

Tretton procent av de skånska tolvåringarna har provat på att röka. Det visar en kartäggning som Region Skåne och polisen gjort.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2002

Totalt har 1 670 skånska elever i årskurs sex fått svara på frågor om sina drogvanor. Nio procent av pojkarna och två procent av flickorna provat snus en eller flera gånger. Orsaken till att man ställt den här typen av frågor till så pass unga skolelever är påstående om att missbruket går allt längre ner i åldrarna. När det gäller alkohol svarar 37 procent av pojkarna och 31 procent av flickorna att de någon gång smakat starköl och vin. För starksprit är siffrorna nitton respektive tolv procent . Enligt Region Skånes och polisens undersökning har en procent av de tolvåriga pojkarna provat hasch eller marijuana. I kartläggningen deltar 21 av Skånes 33 kommuner. 830 pojkar och 840 flickor spridda över länet deltar i undersökning.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons