Annons
Nyheter

Simrishamnsbanan går vidare

Sex kommunalråd deltog när Simrishamnsbanan, en järnvägsförbindelse Malmö-Staffanstorp-Dalby-Sjöbo -Tomelilla-Simrishamn, presenterades i går i Malmö.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2002

- Det är en stor händelse och vi kommer nu att arbeta hårt för att den tänkta tågbanan ska förverkligas, säger kommunstyrelsens ordförande i Simrishamn, Christer Akej. Banverket fick samtidigt planerna i sin hand. Det kommunerna hoppas på är att verket tar med den i långtidsplanen åren 2004-15. - Det tar för lång tid för exempelvis simrishamnarna att pendla till Malmö över Ystad och dessutom finns det i dag ingen järnväg i Dalby och Tomelilla, säger Akej. Banverket har själv tittat på etappen Malmö-Dalby medan de sex kommunerna i nätverket som varit igång ett halvår bekostat utredningen för etappen Dalby-Tomelilla.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons