Annons
Nyheter

Sidouppdrag lönande för sjukvårdspolitiker

De svenska politikerna i landsting och regioner har i genomsnitt 97 000 kronor i inkomst per år i sidoinkomster utöver grundarvodet. Det visar en kartläggning som tidningen Landstingsvärlden gjort.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2002

Enligt tidningen ingår bland annat ersättning för uppdrag med större eller mindre anknytning till det politiska arbetet. Totalt hade landstingspolitikerna och regionråden närmare 2000 uppdrag. Av dessa är 206 styrelseposter i aktiebolag. Högsta sidoinkomsten hade Sören Gunnarsson (s), landstingsstyrelsens ordförande i Örebro med 484 999 kronor. Gunnarsson följdes av Bernth Johnsson (s) landstingsstyrelsens ordförande i Blekingen med 421 388 kronor. Rolf Tufvesson (kd) är, enligt undersökningen, Region Skånes högst betalda regionråd. I förhållande till övriga landstingspolitiker hamnar Tufvesson dock långt ner i löneligan. Det skånska regionrådet placerar sig först på 19 plats med en sidoinkomst per år på 138 622 kronor. Totalt tjänar Rolf Tufvesson cirka 643 800 kronor per år. Fotnot: Läs hela artikel på www.landstingsvarlden.com Klicka på pressmeddelande till vänster på sidan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons