Annons
Nyheter

Sexklubbsbesök ger varning

Region Skåne skärper reglerna för tjänsteresor efter skandaltripp 2009.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2011
Foto: 

En chef inom region Skåne påstås ha marknadsfört regionen på en sexklubb i Barcelona i Spanien. Tidningen Aftonbladet publicerade historien med bild av mannen med en barbröstad kvinna i knät.

Resan ägde rum 2009 och nu, två år senare, har regionen blivit färdig med sin internutredning.

Annons

– Utredningen ger en mer nyanserad bild av det inträffade än det som framkommit i massmedias rapportering, men det står klart att personen brustit allvarligt i omdöme. I samråd med vår styrelseordförande har jag därför beslutat om en skriftlig varning samt genomfört ett antal ändringar i arbetsuppgifter och befogenheter för personen ifråga, säger Stefan Johansson, VD för den aktuella verksamheten, i ett pressmeddelande.

Utredningen slår ändå fast att mannens uppförande var oacceptabelt, olämpligt och oförsvarligt. Och för att hindra en upprepning ska Region Skånes medarbetare få handledning om uppförande. Man har redan börjat se över reglerna för utrikes resor/deltagande i externa evenemang. Den aktuella verksamheten ska också få en handbok om hur man uppträder.

I år satsar region Skåne 105 miljoner kronor på att utveckla näringslivet. Bland annat genomför man i år resor till Dubai, San Francisco, Milano, Sydkorea, Shanghai, Peking, Israel, Washington och Boston.

Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons