Annons
Nyheter

Sex skadade efter olycka med stridsfordon

(uppdaterad). Ett av militärens stridsfordon 90, lastad med sex stridsutrustade skyttesoldater, körde ner i ett dike under en stridsövning på Revingehed på onsdagen. Sex soldater skadades vid olyckan och fördes med ambulans till sjukhus.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2006
Soldaterna färdades i ett fordon av den här typen. Stridsfordon 90 är ett av de vanligaste bepansrade fordonen som används av svenska armén i utlandet. Bild: Fredrik Persson
Soldaterna färdades i ett fordon av den här typen. Stridsfordon 90 är ett av de vanligaste bepansrade fordonen som används av svenska armén i utlandet. Bild: Fredrik PerssonFoto: 

Soldaterna ingår i den beredskapsstyrka som Södra Skånska regementet P7 utbildar för FN-leda insatser utomlands. De skadade soldaterna togs om hand direkt efter olyckan av militär sjukvårdspersonal.

Det var vid halvfemtiden ännu oklart hur pass allvarligt skadade soldaterna är De skadade har transporterats till universitetssjukhuset i Malmö och till Lunds lasarett. De skadade är hemmahörande i Malmö, Västerås, Gävle, Östersund, Nacka och Johanneshov. Soldaterna vid plutonen som övade är kontraktsanställda vid P7 och tillhör IA06, 3:e pluton.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons