Annons
Nyheter

Sex personer gripna efter inbrott

Tidigt på lördagsmorgonen skedde ett inbrott i klädesbutiken Öbergs på Stora Östergatan i Ystad.
Nyheter • Publicerad 13 september 2014

Klockan var fem när en bil backade in genom skyltfönstret. Sex personer tog sig in i butiken och stal en okänd mängd kläder. Därefter flydde de från platsen i en annan bil.

– Det är ett känt tillvägagångssätt och vi är glada att det inte händer för ofta. Att köra en bil genom entrén innebär stora skador för företaget, säger Johan Arnesson, inre befäl hos polisen i södra Skåne.

Annons

Vittnen uppmärksammade inbrottet och larmade polisen. 45 minuter senare kunde polisen tack vare signalement stoppa en bil vid Västra Ingelstad. Sex personer befann sig i bilen och samtliga greps. I bilen hittade polisen även stöldgodset.

Var inbrottet planerad?

– Det måste det vara även om det är för tidigt att säga. Sån här verksamhet kräver viss planering och spaning. Det är ingen slump att man dyker upp där vid den tiden, säger Johan Arnesson.

Polisen kommer under lördagen att hålla förhör med de misstänkta. De gripna är fem män och en kvinna i 20-årsåldern.

Båda bilarna är beslagtagna och det kommer att genomföras en teknisk undersökning.

– Har man gjort iakttagelser på inbrottet så vill vi gärna komma i kontakt med dessa personer, säger Johan Arnesson.

Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons