Annons
Nyheter

Seifert: "Jag har inte slagit itu någonting"

"Jag drack för mycket alkohol på hotellet och skäms något oerhört för det. Men jag har inte slagit sönder något och uppmanar den eller de som är ansvariga att träda fram." Sebastian Seifert är ångerfull efter fylleskandalen i sydtyska Nürtingen.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008
Sebastian Seifert ångrar att han drack på landslagssamlingen. Arkivbild
Sebastian Seifert ångrar att han drack på landslagssamlingen. ArkivbildFoto: 

YA-sporten når Sebastian Seifert efter förmiddagsträningen i Kolding, där han sedan flera år tillbaka är firad stjärna.

Skandalen efter landskampen mot Tyskland i söndags är hans värsta upplevelse hittills i handbollskarriären.

Annons

- Tidningar ringer, jag hängs ut på stora bilder. Det är skitjobbigt, säger Seifert.

Som dock vill rentvå sitt namn i ett avseende. Han har inte varit delaktig i den skadegörelse som det rapporterats ska ha ägt rum. Enligt uppifter till Aftonbladet skulle saker för mellan 50 000 och 80 000 kronor ha förstörts av den uthängda Ystadstrion Fredrik Petersen, Sebastian Seifert och Oscar Carlén. Ansvariga på Best Western Hotel i Nürtingen lägger i dag locket på och har väljer att inte kommentera skandalen

- Jag har inte slagit itu någonting på hotellet. Den eller de som har gjort det har gjort måste träda fram och berätta det, annars hängs vi andra ut. Om inte annat kommer det att komma fram när det görs en utredning. Det är tillräckligt skamligt att ha druckit för mycket alkohol efter matchen, säger Seifert, som inte kommer att ersätta hotellet för förstörelsen.

- Nej, det blir en sak för den som är skyldig.

I vilket sällskap umgicks du efter middagen?

- Först hade vi gemensam middag med laget. Sedan blev det väl små grupperingar inom laget. Jag och Oscar Carlén delade rum och sedan kom även Fredrik Petersén in på rummet. Det bara blev så. Vi tog någon öl och ett par groggar. Det var dumt gjort och jag får ta konsekvenserna.

Brukar ni dricka på landslagssamlingarna?

- Nej, men efter sista matchen kan det bli en öl. Nu blev det för mycket.

Vad tror du om din fortsatta landslagskarriär?

- Jag får ta konsekvenserna vad det än blir för påföljd. Jag kommer att fortsätta i Kolding och har ytterligare ett år kvar på kontraktet. När det gäller händelsen i Tyskland har jag informerat klubben och gett min version. Jag ska försöka fokusera på försäsongen men självklart är det som har inträffat oerhört tungt. Jag är djupt ångerfull, avslutar Seifert.

Annons

Jan Ohlsson

073-988 45 32

jan.ohlsson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons