Annons
Nyheter

Segt i EU:s sockerförhandlingar

Ett nytt bud om reform av EU:s sockerstöd väntas vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen. EU-kommissionen och EU:s nuvarande ordförandeland Storbritannien ägnade hela onsdagskvällen och natten mot torsdagen till samtal med de knappa tiotalet länder som har störst problem med det kompromissbud som lagts fram. Sverige är inte ett av dem.
Nyheter • Publicerad 24 november 2005

Den svenska jordbruksministern Ann-Christin Nykvist är en av de ministrar som alla mest driver på för en reform, med stora prissänkningar på EU:s sockerstöd. Blir sänkningarna för små, jämfört med de 39 procent för socker och 42,5 procent för betor som hittills föreslagits, har Nykvist varslat om att hon tänker säga nej.

Förhandlingarna inleddes i tisdags och siktet var från början inställt på att avsluta dem sent på onsdagen, men nu kan också hela torsdagen gå åt. (TT:s korrespondent)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons